Waarom ik dit boek móest uitgeven


Het Fluwelen Konijn / zaterdag, juni 15th, 2019

In mijn vorige blog schreef ik hoe ik het verhaal van Het Fluwelen Konijn heb ontdekt. Deze keer zal ik vertellen waarom dit boek mij niet meer losliet en ik het wel móest uitgeven.

Hoe knuffels echt worden

De ondertitel van Het Fluwelen Konijn is Hoe knuffels echt worden. Het verhaal gaat over een konijn dat de lievelingsknuffel van een meisje wordt. Het meisje neemt haar konijntje overal mee naar toe. Ze zorgt goed voor hem, ze gaan samen op avontuur en het konijntje slaapt altijd bij haar in bed. Ze houdt van haar konijntje; ze houdt er zoveel van, dat hij Echt wordt. Dat hij op een gegeven moment oud en versleten is, ziet het meisje niet, want zij ziet hem met haar hart, zoals hij Echt is.

Toen ik het verhaal helemaal had gelezen, was ik om meerdere redenen ontroerd. Niet alleen is het een prachtig verhaal met een diepere betekenis, maar het verhaal leek wel geschreven voor mijn jongste dochter. Zij heeft al jaren maar één lievelingsknuffel; een klein konijntje genaamd Huppel. Huppel gaat overal mee naar toe, ze praat tegen hem, ze zorgt voor hem, hij slaapt bij haar en… ze houdt van hem.

Brok in m’n keel

“Mama,” zei ze op een avond. “Ik hou echt heel veel van Huppel. Ik voel het in mijn hart.” Het was zo’n moment dat ik met een enorme brok in m’n keel naar haar keek en wist dat haar gevoel voor haar knuffel inderdaad vanuit haar hart kwam. Voor haar is Huppel Echt.

Ik wilde maar een ding doen; dit prachtige verhaal van Het Fluwelen Konijn naar het Nederlands vertalen en speciaal aan haar opdragen. Ik voelde diep van binnen dat dat mijn missie was. Inmiddels heb ik het verhaal al meerdere keren aan haar voorgelezen en telkens weer raakt het me (lees: lopen de tranen over mijn wangen).

Het boek willen uitgeven is een ding, maar het daadwerkelijk voor elkaar krijgen is nog een heel ander verhaal. Daar zal ik een volgende keer meer over schrijven. Ik verklap alvast dat er heel wat tranen zijn gevloeid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *