BOEK: HET FLUWELEN KONIJN


Het Fluwelen Konijn

Een mooi en ontroerend verhaal over een speelgoedkonijn dat ernaar verlangt om Echt te worden. Dit boek heeft net als De Kleine Prins vele lagen en is daardoor zowel geschikt om voor te lezen als om zelf te lezen.


HET FLUWELEN KONIJN
Hoe knuffels echt worden

Samenvatting

Het Fluwelen Konijn is een prachtig kinderboek over een speelgoedkonijn dat er naar verlangt echt te worden. Het wijze Leren Paard vertelt hem dat het niet iets is dat je ineens overkomt, maar dat het gebeurt als er lang en veel van je gehouden wordt. Waarschijnlijk ben je dan al oud en versleten, maar wanneer je écht bent is dat niet belangrijk meer, behalve voor degenen die het niet begrijpen. De band tussen het Meisje en het Konijn wordt steeds sterker en ongemerkt maakt het Fluwelen Konijn het proces van Echt worden door.

Het Fluwelen Konijn is een echte klassieker. Margery Williams schreef dit verhaal in 1922 en is sindsdien vele malen opnieuw uitgebracht en zelfs verfilmd. In het Engels zijn er vele verschillende uitgaven te vinden. In het Nederlands is dit boek al heel lang niet meer te koop. Tot nu!


Juist door de eenvoud van het verhaal komt de boodschap duidelijk binnen. Dit verhaal raakt en ontroert.


Wil je een mooi boek met filosofische teksten en grote wijsheden? Wil je een boek dat je zowel zelf kunt lezen als voor kunt lezen aan je (klein)kinderen? Dan mag dit boek niet aan je collectie ontbreken!


Meer lezen?


One Reply to “BOEK: HET FLUWELEN KONIJN”

  1. Hallo Kirsten,

    Wat leuk een eigen boek op de markt brengen. Al was de weg er naar toe er een met vele hobbels, je boek is er. Ik snap dat je er super trots op bent. Wens je alle succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *